L’Associació Memòria Històrica «El Molí» i el seu nou llibre titulat «Quart de les Valls votà per la República»

0
498

L’Associació Memòria Històrica «El Molí» de Quart de les Valls, presentarà el 18 de juliol el seu nou llibre titulat «Quart de les Valls votà per la República». A conseqüència de la pandèmia, les activitats previstes per al cap de setmana del 14 d’abril, es traslladaran per al mes de juliol. El nou estudi anirà acompanyat per unes jornades commemoratives del 16 al 18 del citat mes, on de diferents maneres, es posará en valor el 90é aniversari de la proclamació de la II República com a primer període democràtic del segle XX.

Els seus autors, tots membres de l’Associació «El Molí»; Jose Sevillà Aragonés i Estel Bosó Doménech en l’estudi i Antoni Folguera Inglada i Rosa Sanchís Caudet en la correcció, han fet un exhaustiu treball on figuraran els antecedents a la proclamació, les eleccions i els seus resultats, l’arribada de la República en la localitat i la gestió realitzada durant aquesta primera etapa democràtica; tot això en relació al xicotet municipi de La Vall de Segó. En el llibre també figurarà una poesia en record i homenatge a aquest període, sent el seu autor, el poeta saguntí i membre de l’Associació, Juan Picazo.

L’Associació també obsequiarà el 18 de juliol a l’Ajuntament amb una orla cronològica dels últims 90 anys i on figuraran tots els alcaldes, alcaldessa, regidors i regidores democràtics del segle XX fins a l’actualitat. Amb aquesta donació es pretén unir i reconéixer als dos períodes democràtics separats per la dictadura franquista, al mateix temps que s’aconseguirà per a la localitat, la justa visualització d’un altre espai destinat a la memòria democràtica.

L’entitat memorialista, juntament amb l’Ajuntament de Quart de les Valls, han promogut el suport de diferents institucions, amb l’objectiu principal de rebre el seu suport en la presentació dels seus projectes en homenatge a aquest primer període democràtic del segle XX.

És per això que el passat 2 de març es van reunir per a presentar el projecte a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, els qui van mostrar el seu suport a la iniciativa i seran a més, els encarregats d’organitzar la Conferéncia el divendres 16 de juliol sobre la «II República» a la Casa de la Cultura.

També es va presentar el projecte el 31 de març a Rosa Pérez Garijo, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Rosa Pérez també va recolzar la iniciativa i va establir línies de col·laboració en matèria de memòria històrica en el municipi.

La reunió amb la Diputació també va ser sol·licitada des de l’ajuntament, i igual que l’Associació, estan a l’espera de poder reunir-se per a presentar el projecte amb la finalitat de comptar també amb el seu suport.

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here