Les calderes de Santa Paula de Benavites 2023 tenen un ingredient especial, el reconeixement a Ramón Barberá, el mestre

0
2571

Per gener Sant Pau i per la festa de Santa Paula, a l’inici de les festes de l’estiu, les clàssiques calderes són presents al poble de Benavites. Durant aquesta última època Javier Palasí ens està delectant d’un plat exquisit que, no sols els veïns de Benavites ho desitgen, persones d’altres localitats venen amb la seua cassola per a poder gaudir de la caldera.

La tradició de la caldera ve de fa molts anys però, no fa molt temps, se’ns va anar el gran mestre cuiner de la caldera, Ramón Barberá. Quan s’acostava el dia de posar el foc de gom a gom, amb llenya de taronger, per a Ramón iniciava una espècie de ritual, tots els passos a seguir, controlats al mil·límetre. Ja tots els ingredients preparats, un dia abans del gran espectacle, tot el seu equip es posava en marxa: Carmen, la seua dona, a sofregir, les seues tres filles i el seu fill Ramón, a pelar creïlles i de la resta del procés. Quan arribava el moment crucial, el mateix moment d’encendre el foc, és quan Ramón Barberá, el mestre, agafava el comandament de les operacions fins a arribar a l’explosió final, la caldera en el teu plat i assaborir-la. Ni la seua dona, ni els seus fills van seguir els seus passos però sí, el seu alumne avantatjat, Javier Palasí.

Dilluns passat, dia 3 de juliol de 2023, en el mateix instant que les calderes estaven en plena ebullició, guiades pel mestre Javier Palasí, la família de Ramón Barberá, esposa i fills, van rebre les mostres d’afecte i reconeixement pels molts veïns presents de Benavites, així com del seu alcalde Carlos Gil i regidors.

Dir que el capellà Elías, probablement, serà l’última benedicció que faça de les calderes, pròximament, marxa al seu país.

A continuació poden veure un vídeo de l’acte.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí