EIDOS ENSEMBLE POSARÀ EN VALOR EL PAPER DE LA DONA EN EL MÓN DE LA COMPOSICIÓ, L’ART I LA CULTURA

0
1091

L’espectacle “Cançó oblidada” serà la segona cita del Cicle de Música Valenciana i de Cambra “Vicent Garcés” el pròxim 8 de juliol

Un programa de ràdio en viu serà la sorprenent proposta d’Eidos Ensemble per a la segona cita del Cicle de Música Valenciana i de Cambra “Vicent Garcés”, que tindrà lloc el 8 de juliol. Sota el títol “Cançó oblidada”, l’espectacle contribueix a donar visibilitat i a revaloritzar el paper de la dona en el món de la composició, l’art i la cultura a través de la difusió de la història i el treball de les compositores Pauline Viardot, Maria Malibran, Maria Matilde Alea i la compositora de “la terreta” Matilde Salvador. “Una mostra més del protagonisme que van a tindre les dones en aquesta XVa edició del cicle”, ha destacat l’alcaldessa, Consol Duran, qui ha calificat el treball d’Eidos Ensemble de “necessari”. “És un humil homenatge a tantes dones vinculades a l’art, el treball de les quals s’ha vist massa vegades silenciat i oblidat”, ha recalcat.

De la mà de la mezzosoprano, Andrea Trueba, el piano de Marian Rosa Montagut, i la interpretació de l’actriu Lara Salvador, el públic assistirà a entrevistes, actuacions i moltes sorpreses a través de la simulació d’un programa radiofònic, on Eidos Ensemble interpretarà cançons de les quatre compositores protagonistes, donant a conéixer les seues creacions amb un format diferent i interdisciplinari.

“Cançó oblidada” que, com la resta de cites tindrà lloc a partir de les 23 hores a la plaça de l’Hostal, transportarà l’espectador en l’espai i en el temps perquè visca de primera mà una experiència única i descobrisca no sols la meravellosa música de quatre dones compositores, sinó també nombrosos detalls de les seues intrigants vides.

L’agrupació Eidos Ensemble va ser creada en l’any 2014 per Marian Rosa Montagut, directora musical del projecte, que sent l’obligació de descobrir, difondre i revaloritzar les creacions de les compositores i les seues obres més desconegudes. Dones que sovint s’han vist obligades a compondre les seues músiques en la clandestinitat, però sempre amb valentia i molta passió, lluitant per defensar el seu dret a expressar-se i crear des de la seua condició de dona.

PRÒXIMA CITA, AMB DIANTO REED QUINTET

Aquesta XVa edició del Cicle de Música “Vicent Garcés” va ser inaugurada el passat 1 de juliol pel Duo Navarro&Agulló, on la soprano faurera Amparo Navarro i el tenor Javier Agulló cantaren fragments de sarsuela, acompanyats al piano per Jose Madrid, en el concert ‘José Serrano i els seus contemporanis’. Després d’Eidos Ensemble, la pròxima cita serà amb Dianto Reed Quintet. Un grup de música de cambra format per cinc joves músics espanyols que oferirà el dia 15 de juliol ‘Identidades: la magia del Duende’, un nou enfocament al tradicional concert de música de cambra, transformant-lo en una experiència més interactiva amb l’audiència.

Com des de l’any passat, tota la informació referent al cicle de música es pot trobar a la pàgina web www.fauradigital.es/cultura. Ací, a més de fotografies dels grups i inclús vídeos d’algunes actuacions, els i les internautes podran llegir el currículum vitae dels intèrprets i altres informacions d’interés.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí