HORT ART COMBINA DANSA, POESIA I NATURA EN LA SEUA NOVA PROPOSTA CULTURAL A FAURA

0
595

Floràlia 2023 ofereix una completa i variada programació fins al 6 de març

Durant tres caps de setmana, la Casa Gran, l’escorxador i l’Espai dels Majors s’ompliran de música, dansa, poesia i natura gràcies a les activitats oferides per Hort Art dins de Floràlia 2023. El programa, patrocinat per l’Ajuntament, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura, començà amb “Brosses amb dansa”, unes trobades per a reflexionar sobre les arts del cos en relació amb altres disciplines, com ara, la poesia.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Consol Duran, ha destacat “l’aposta que fa l’Ajuntament de Faura per apropar disciplines com la dansa, la poesia o la música a tota la població en recolzar iniciatives com la d’Hort Art”. “Donem vida a espais tan nostres com la Casa Gran o l’escorxador, els omplim de cultura i promovem el gaudi de l’art en totes les seues formes”, ha explicat.

Precisament la Casa Gran va ser l’escenari de la primera cita de Floràlia 2023, el dia 17 de febrer. Sota el nom de “Cossos de lletres”, aquest simbòlic edifici va obrir les seues portes per a acollir un taller de poesia dirigit per la periodista Cristina Marqués, on el públic gaudí de la bellesa de les paraules amb la música de Joan Calabuig.

El xiquets i xiquetes també pogueren experimentar amb la dansa durant el taller niu que va tindre lloc a l’escorxador durant el primer cap de setmana de Floràlia. Una activitat que tornarà els dissabtes 25 de febrer i el 4 de març.

Prendre consciència del propi cos és l’objectiu dels tallers de Feldenkrais, que es realitzaran a l’Espai dels Majors. Després de la primera sessió, que se celebrà dilluns, 20 de febrer, les persones interessades podran tornar a gaudir d’aquest taller el 6 de març.

Els dies 24 de febrer i el 3 de març, dins de les trobades de “Brosses amb dansa”, es projectaran a la Casa Gran diferents peces de dansa i reflexions, per a continuar analitzant aquest art i la interrelació amb altres disciplines. Les cites seran el 24 de febrer, amb “Dramatúrgies del cos”, i el 3 de març, amb “L’Espai i la Dansa”.

A més, Hort Art ha preparat una sèrie de tallers especials centrats en diferents tipus de danses. La primera d’elles, diumenge, 19 de febrer, va ser un ball de màscara en forma de taller grupal, on els i les participants es vestiren d’època, es cobriren el rostre amb màscares i aprengueren un fragment dels Llancers de Sagunt.

Dillluns, 27 de febrer, tindrà lloc el segon taller especial amb el nom de “Balla, balla”, on els protagonistes seran els ritmes llatins. La dansa continuarà el 26 de febrer amb “A l’antiga”, un taller de dansà plana, on totes les persones es vestiran amb elements d’indumentària tradicional.

Per últim, el dia 5 de març, se celebrarà “Floràlia”, un taller de dansa contemporània amb vestits florals.

Totes les persones interessades poden realitzar la seua inscripció als tallers enviant un mail a hort.artenmoviment@gmail.com.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí