Les festes de Benifairó de les Valls inaugurarà tres exposicions plenes de memòria

0
1396

El pròxim diumenge 27 d’agost s’inauguraran les exposicions de festes en Benifairó de les Valls, a les 19’30 hores, en la Casa Lluís Guarner, enguany amb la col·laboració de l’Espai Jove de la Mancomunitat de les Valls.

Quant a la primera, A LES TRETZE ROSES, “és un exercici de Memòria Històrica on cada peça té identitat pròpia, però és mitjançant tot el conjunt que es crea una simbiosi interna, conceptual i simbòlica, que connecta amb la Història en majúscula” explicava la regidora de Cultura, Adela Alba.

Alba també ha parlat de EL VALENCIANISME REPUBLICÀ com una “crònica de la lluita través de l’acció cultural, cívica i política per la recuperació lingüística, cultural i nacional del País Valencià”. 

Finalment, també es podrà visitar la casa museu, de propietat privada, al casc antic del poble “LA CASA PERENTONI, que guarda des de ferramentes de treball de diferents èpoques a vestuari antic, llibres i infinitat d’objectes que conviden al record i a conéixer la història del poble.

L’objectiu és lúdic i didàctic per a mostrar a visitants i als veïns i veïnes de Benifairó les nostres arrels en una passejada per la història”, assegurava Adela Alba en la presentació d’aquestes exposicions.

A continuació poden escoltar un àudio-podcast, on Adela Alba, regidora de cultura de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls; Roser Furió, poeta de Canet d’en Berenguer i Sofia Porcar, ceramista i presidenta de l’associació Art Riba-roja de Túria, ens detallen de l’exposició «A LES TRETZE ROSES» i dels artistes participants. També podran veure un vídeo amb l’àudio i imatges de les obres que s’exposaran.

AUDIO-PODCAST

VÍDEO

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí