MURAL EN PRO DE LA IGUALTAT I LA LLIBERTAT A LA PLAÇA ENRIC GARCÉS DE FAURA

0
697
María Ángeles Ramírez Montañana, Regidora de Festes, Benestar Social i Igualtat; La nena wapa wapa, autora del mural; i Consol Duran Diana, alcaldessa de Faura

L’obra serà reproduïda en un photocall instal·lat a La Canaleta durant les Festes d’Agost de Faura

Unes inspiradores ales acullen en forma de mural a tota persona que visite la plaça Mestre Enric Garcés de Faura des del dilluns, 7 d’agost. Aprofitant el pròxim inici de les Festes d’Agost, l’Ajuntament ha volgut plasmar en aquesta obra alguns dels valors que cal tindre presents durant tot l’any, però, molt especialment, durant els dies de festa. “És una al·legoria a la llibertat, a l’empoderament de la dona, però també és un crit a favor de la diversitat i de ser qui vullgues ser”, ha explicat l’alcaldessa Consol Duran.

Basant-se en la frase de Frida Kahlo “peus, per què us necessite si tinc ales per a volar?”, el mural representa unes detallistes ales sobre un fons multicolor. Fent que el blanc i el negre de l’element principal se sobreposen al roig, el groc, el blau o diverses tonalitats de verd. La il·lustració finalitza amb la coneguda reflexió de la pintora mexicana, que li afegix força i amplifica el significat de l’obra.

INSTAL·LACIÓ D’UN SIMBÒLIC PHOTOCALL A LA CANALETA

El treball, que es pot trobar al costat de la Policia Local de Faura i que ha estat creat per l’artista urbana de València “La nena wapa wapa”, servirà, a més per a donar-li vida a un segon element que serà utilitzat durant les Festes d’Agost. Es tracta d’un photocall que estarà il·lustrat amb la imatge del mural i que s’instal·larà al parc de La Canaleta.

Així, tant veïns com visitants es podran immortalitzar davant d’aquestes ales que representen la llibertat, però també la igualtat i el respecte cap a les dones. “Valors que també en festes hem de tindre molt presents”, ha destacat l’alcaldessa. En eixe sentit, ha apuntat que el lloc de col·locació d’aquest photocall “no es casual”. “La Canaleta és durant aquestos dies un dels nostres espais més visitats, especialment de nit, amb les orquestres” – ha comentat incidint en que, “d’aquesta manera, aquest element en pro de la Igualtat estarà ben visible”.  

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí