MOLÍ DE BAIX, destinació, la mort – Benifairó de les Valls

1
2570

enrique-rey-portaEstic en el terme municipal de Faura, la finestra, en el terme municipal de Benifairó de les Valls. Cosa curiosa eh!

Doncs, així és. No solament és curiosa la situació, també el que apareix a la foto.

De la finestra, només existeix el marc. El molí, totalment en ruïnes.

moli-3L’ajuntament de Benifairó, ho va comprar per a restaurar-ho. Açò es lo que va dir als anteriors propietaris i veïns. Està completament espoliat, no queda gens de les seues peces històriques de moldre.

Seguint la mirada per la finestra, traspassant l’interior del molí, es pot apreciar, per la porta principal, sense porta de fusta, el mantell verd provocat per les fulles dels tarongers que envaeixen la plana de les Valls.

Aquesta plana, està coronada pel majestuós palau de Benifairó, en la seua època daurada,  clar, ara, també en ruïnes. S’aprecia en els peus del palau uns habitatges de nova construcció, la veritat, no sé de qui va ser la genial idea d’autoritzar-la.

També es pot veure el campanar de l’església, amb el seu rellotge, marcant el temps de la història.

El rellotge marca el temps; l’home, sobretot el que mana, marca la història. Ja han passat dos anys de l’autorització, per part de les nostres autoritats locals, per a tallar els oms negres que acompanyaven al molí. Segueix tot igual.

S’haguera pogut fer les coses d’una altra manera i tot l’entorn podria haver-hi seguit igual que abans.

Se’ls omple la boca en conferències, jornades,… parlant de les nostres riqueses de monuments d’història, mediambientals, naturals… Fixar-vos be en les fotos, com cuiden el nostre patrimoni històric, mediambiental, natural.

moli-4

1 Comentari:

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí