Parc Aquàtic «DISNEY FONT», próxima construcció en Les Valls

0
1861

Gran notícia i important per als pobles de les Valls i Almenara. Avui dia 28 de desembre, ha sigut publicat en el butlletí TBO, la pròxima construcció d’un parc aquàtic en el nostre terme. L’inici de les obres estan previstes començar a meitat d’any 2018.

El seu emplaçament estarà situat en els actuals camps de tarongers que están situats en el terme de Faura, concretament en les partides de la Garrofera, Pedres Blaves y Colador.

Quan en tota Espanya s’està patint una sequera, ja preocupant, fins i tot en València cabdal on no fa molts dies s’està comentant que el seu embassament d’aigua del Xúquer, si no plou, li queda per a 75 dies de consum humà, després vindran restriccions. No obstant açò, fa més d’un any ja, el pantà de reg d’Algar, està al 100% de la seua capacitat i, en el nostre cas, la Font de Quart, omple a vessar està. Situació única en tot el territori espanyol.

L’aigua no para de brollar en la font, l’aigua ha d’eixir de la font per la seua canalització típica i històrica cap als nostres camps però, no tenim tantes fanecades de camps amb vida per al seu reg. Siga pel que siga, la qüestió és que, tots els dies, les sèquies i els barranquets baixen plens d’aigua amb direcció cap a la marjal. No està gens malament, les terres subterrànies es netegen de nitrats i la marjal està com mai d’aigua, vegetació i fauna. A diferència d’altres aiguamolls d’Espanya, segons unes notícies del dia 15 de desembre diuen que per falta d’aigua, les aus no saben on anar, és possible que algú els indique que ací tenim aigua.

Davant aquesta circumstància, aparegut el magnat xinés Lim Fa Aigua, que ha presentat, a la Confederació de Sèquies i Sequiols, un important projecte de diversió aquàtica, el qual generarà més de 100 llocs de treball i importants ingressos per turisme. Tot, amb la reutilització de l’aigua de la Font de Quart. L’aigua sobrant del reg es canalitzarà amb direcció al Parc Aquàtic, passaria pels seus canals fins a arribar a la seua eixida, amb la seva direcció natural, la marjal.

És un projecte molt ambiciós el que es va a realitzar en el territori dels pobles de la Vall de Segó denominat: «DISNEY FONT». S’utilitzaran 150.000 m2 amb una inversió de 12 milions per a la compra dels terrenys. En el Parc es realitzaran diverses fases, en la primera, s’invertiran 50 milions en les instal·lacions que comptaran amb:

  • 10 tobogans tematitzats, amb pistes blanes, kamikaze i dos ràpids, de tots els colors, corbes i gustos! Amb un sistema especial de frenat, que et permetrà gaudir de la velocitat.
  • Amb temàtica asteca, en el parc d’aigua et semblarà que et trobes en una altra època.
  • Apte per a tots els públics, dependrà de quant mesures per a accedir als tobogans més alts. Encara que només els valents s’atreveixen a pujar fins a dalt!
  • Envoltat d’una piscina on els més xicotets poden estar tranquil·lament, sense que els cobrisca l’aigua i prop de 200 hamaques.
  • Un poal des del més alt de la piscina, et sorprendrà amb un gran doll d’aigua fresqueta en caiguda lliure. En la piscina hauran dofins per a ajudar-te a nadar, si no saps clar!
  • Una descàrrega d’adrenalina en cadascun dels tobogans tant com per a xiquets i com per a adults.

Durant el primer mes d’obertura, l’accés al parc, serà lliure per a tots els veïns de les Valls i Almenara. A més, el refresc, unes olivetes farcides i unes ametles, se li servirà, gratuïtament, a cada persona que se sent en l’hamaca i, si no enxampes hamaca, no patisques, posa’t en la barra, t’ho serviran igual.

Es construirà un restaurant de menjar xinés, en el qual, el primer any d’obertura hi haurà un menú, per a dues persones, amb un preu especial de 3 € per a tots els veïns de les Valls i Almenara.

  • Menú: Rotllo de primavera + Amanida xinesa + Arròs fregit tres delícies + Vedella amb salsa d’ostres + Bola de pollastre.

Amb aquest projecte s’aprofitarà la conjuntura per a solucionar la xarxa de sèquies de la font de Quart que, més d’una, està taponada i no pot passar l’aigua; se solucionarà el tema de la línia d’alta tensió que, amb aquest projecte, se potenciara la contractació, amb açò, les companyies elèctriques es veuran obligades a enterrar o desviar la línia, per tant, no passarà per dins de la localitat de Faura; s’iniciarà la creació d’un polígon industrial;…

Els llocs de treball seran per a persones que estiguen empadronats en els pobles de les Valls. Segons acord amb Montoro, la recaptació d’impostos, que generarà el gran volum de turistes, s’ingressaran en les arques dels cinc ajuntaments de les Valls i Almenara. En definitiva, no pinta malament el CUENTO CHINO.

ESTA NOTÍCIA ÉS UNA INOCENTADA, avui és el dia 28 de desembre, dia dels sants innocents. Sé que, aquest projecte, no ho veurem mai realitzat però, sí estaria be aprofitar millor l’aigua de la Font, arreglar les sèquies taponades i que l’aigua no córrega pel carrer o que entre a camps sense tenir necessitat d’açò, solucionar instal·lacions perjudicials per als veïns,…

Sóc un innocent més i senc que, per un moment, l’alegria haja condit per les xarxes. 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí