Reflexions: «La tasca de la vida» i «Sobre el sentiment de culpa» – episodi #12 TEMPS de TERÀPIA FILOSÒFICA

0
441

Juan Carlos Castelló Meliá, catedràtic de filosofia amb el programa «TEMPS de TERÀPIA FILOSÒFICA».

Diem reflexió filosòfica a l’activitat de la consciència de l’home, que busca donar-se un coneixement sobre la naturalesa que li envolta, la societat en què viu i sobre si mateix, a fi de comprendre quin és el sentit de l’existència humana.

Segona temporada amb l’episodi núm. 12 amb dos Reflexions:

  • La tasca de la vida

Deia Ortega i Gasset que la vida se’ns és donada, però no ès donada feta, sinó que enseña l’hem de fer, hem de projectar-nos-la sense més remei, i aquest es constitueix el nostre principal repte i problema.

Tenia raó Ortega. I, en general, solem anar resolent-la més bé que malament. Però, de vegades, el problema que trobem ens supera. I ens angoixem. És el moment de demanar suport professional. Aquesta tasca la pot fer ben bé un filòsof/a terapeuta, que és l’expert en problemes vitals, de la vida… adolescent I adulta també.

El col·legi de doctors i llicenciats en filosofia i ciències de Castelló i València el coneix, per si el necessiteu.

  • Sobre el sentiment de culpa

La culpa és un pes que fa patir a moltes persones.

En realitat, este sentiment naix de la contradicció entre la conducta que hem tingut i la nostra escala de valors. Esta contradicció angoixa i, de vegades, acaba sent una tortura personal.

Precisament amb esta anàlisi comença la relació d’ajuda sobre la culpa en la Consulta Filosòfica. I segueix amb una conversa que va reparant el patiment i retornant la serenitat.

Els que vulguen rebre les publicacions punxar en «SUSCRIBIRSE»

PODCAST

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí