Reflexions: «Pensaments invasius» i «Autolesions» – episodi #11 TEMPS de TERÀPIA FILOSÒFICA

0
418

Juan Carlos Castelló Meliá, catedràtic de filosofia amb el programa «TEMPS de TERÀPIA FILOSÒFICA».

Diem reflexió filosòfica a l’activitat de la consciència de l’home, que busca donar-se un coneixement sobre la naturalesa que li envolta, la societat en què viu i sobre si mateix, a fi de comprendre quin és el sentit de l’existència humana.

Segona temporada amb l’episodi núm. 11 amb dos Reflexions:

  • Pensaments invasius

Què fer amb eixos pensaments que no ens deixen en pau, que no podem parar de rumiar i inclús acaben angoixant-nos?

Des de molt antic, la filosofia terapèutica ens dóna solucions potentes (que es poden aprendre i, de fet, ensenyen filòsofs i filòsofes terapeutes en consulta)

  • Autolesions

Les autolesions (i també el suïcidi) entre els i les adolescents està augmentant dramàticament. Llevat d’algun cas psiquiàtric, la resta té com a causa principal el buit existencial que tenen i l’ansietat que els aguaita (cal aclarir què és l’ansietat, perquè n’hi han moltes confusions: es tracta de la incertitud davant el futur)

Saber com omplir eixe buit existencial i com afrontar l’ansietat (ben entesa) és fonamental. Però, realment ho sabem? Ho saben els pares i les mares?

La filosofia terapèutica ofereix una bona ajuda; és una eina necessària per saber trobar el sentit de la vida personal en mig de la confusió i l’angoixa

Els que vulguen rebre les publicacions punxar en «SUSCRIBIRSE»

PODCAST

PODCAST EN VIDEO

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí