Trobades d’Escoles en Valencià a Quartell 2019, tots no estaven

0
1007

Al migdia del dissabte, dia 13 d’abril, vaig arribar a Quartell per a observar els últims preparatius per a la celebració de les Trobadas d’Escoles en Valencià 2019, on l’escola de Santa Anna de Quartell, ha treballat tot un any, amb tota dedicació, tots els preparatoris perquè la festa a la nostra llengua relluïsca en plena primavera.

En plenes rematades vaig trobar a Pere Campos, alcalde de Quartell, amb el xerrac en mans, finalitzant de muntar el fotocol per a guardar el record a la foto. Des del Molí Nou, eixida de la marxa, fins a la plaça Francisco Sebastián, fi de trajecte i lloc de la Trobada, tot el recorregut decorat amb globus dels colors blanc, groc i blau i banderetes.

A les 16’30 hores, començava la concentració enfront del Molí per a eixir a les 17 hores. Els primers a arribar, els gegants i capgrossos, després, el grup de danses de Faura, els ballarins d’Eduardo Caballer, les dolçaines de les Valls, músics de la societat musical de Quartell; els col·legis participants anaven arribant a poc a poc; diverses autoritats del Camp de Morvedre, com: Toni Sanfrancisco, president de la Mancomunitat i alcalde de Benifairó, Quico Fernández, alcalde de Sagunt i regidors; Pere Campos, alcalde de Quartell; Toni Gaspar, president de la Diputació de València i alcalde de Faura; i algun més que em puc deixar, allí estaven amb la pancarta que deia «som i serem paraules».

A les 17 hores, va eixir tota la manifestació de colors, música i balls amb la figura de Jaume I, i la seua esposa, no sé si era Leonor de Castella o Violante d’Hungría, va tindre dos, i un drac, encapçalant la cercavila.

Ja arribats a la plaça Francisco Sebastián, la mantenidora Cristina Marqués, va iniciar la presentació de tots els col·legis participants. Finalitzant la presentació amb una mascletà, realitzada pels alumnes del col·legi Santa Anna de Quartell. Posteriorment, Cristina, va convidar a tots els assistents, al fet que gaudiren de totes les activitats realitzades pels diferents col·legis.

Destacar que el símbol de la Trobada ha sigut el vaixell, també dels mateixos colors que els globus: blanc, groc i blau.

Després de l’esforç de tot un any, una pena que diversos col·legis de la comarca no assistiren a la Trobada. També vaig apreciar la poca d’assistència de veïns de les Valls.

A continuació poden veure un vídeo com a resum de la Trobada.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí