Article sobre unes cartes de Jacinto Marín Alonso, «EPISTOLARI DES DEL PENAL» per Estel Bosó i Doménech

0
1608

Pati del penal de sant Miquel dels Reis

Volia difondre un article sobre unes cartes escrites per Jacinto Marín Alonso, pres polític del penal de sant Miquel dels Reis durant el període de vigència de la Segona República. Aquest article ha eixit publicat en l’últim núm. de la revista Arse, lamentablement ha eixit molt mal, falta part de la informació del treball, la part més elemental, el nom del nostre narrador Jacinto Marín Alonso, entre altres coses. Aquest fet, com a quasevol que es trobe en la meua situació, m’ha afectat prou, sobre tot per la família, els que me donaren les cartes i els que al final es decidiren en fer públic el document, una part de la vida personal de son pare…Afortunadament els errors es poden intentar arreglar a través de mitjans com facebook on es pot traure ràpidament un article tal qual havía d’haver eixit en un inici i amb la creació d’un blog com el que vos passe ací.

En l’article es transcriuen les cartes de Jacinto Marín Alonso junt amb fotografies de l’immoble que il·lustren les diverses estàncies descrites per el nostre autor.

Al llegir les cartes i després que inevitablement afecte al lector, l’estat lamentable que hagueren de patir moltes persones empresonades, sols pels seus pensaments, foren del ban que foren,… es pot apreciar que el document en sí es una valuosa font d’informació, que descriu com va ser l’edifici en un dels seus períodes més obscurs.

L’article es breu, en ell podreu trobar una introducció sobre el nostre narrador Jacinto, una descripció sobre les cartes i una evolució d’històrica de l’edifici de sant Miquel dels Reis. Gràcies.

Punxar la postal per a llegir l’article del penal de sant Miquel dels Reis durant el període de vigència de la Segona República

Preso-Enllaç

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí