Benifairó es concentra per a mostrar el seu rebuig a la violència cap a les dones

0
434

L’Ajuntament organitzà, en la nit del dia 25, un acte en homenatge a les 52 dones assassinades en 2019 i en contra dels maltractaments a les dones

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls organitzà el dilluns, dia 25 de noviembre, un emotiu acte amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Aquesta activitat començà a la Casa de la Cultura amb la inauguració de l’exposició de les més de 20 obres que han participat al concurs de cartells organitzat per l’Ajuntament amb motiu del 25 de novembre. L’obra guanyadora, de Noelia Domènech, ha servit per a il.lustrar el cartell editat per l’Ajuntament, que també es va penjar en la façana de la Casa Consistorial i en la rotonda Germans Garcés.

En aquest mateix espai va tindre lloc la segona part de l’acte, que va consistir en un homenatge a les 52 dones assassinades en 2019 per la violència masclista. Es van encendre 52 llums i es penjaren 52 llaços al cartell commemoratiu. Al voltant d’un centenar de veïns i veïnes de Benifairó van participar en aquest acte.

A continuació, la regidora d’Igualtat, Gloria Ruíz, va llegir el manifest reivindicatiu, en el qual va demanar “la renovació dels esforços per part de totes les institucions polítiques i socials per a lluitar per la transformació social necessària i urgent. La violència masclista és la primera causa de mort prematura entre les dones, el masclisme mata i ha de ser una qüestió política de primer ordre”. Així mateix, Gloria Ruíz, va mostrar l’aposta de l’Ajuntament de Benifairó “per a fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories. Les accions municipals han de tindre un caràcter pedagògic i transformador i tenir-ho en compte a l’hora de planificar les accions de totes les regidories, cosa que s’ha de fer sempre amb perspectiva de gènere”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí