El coronavirus no respecta ni a la il·lusió dels difunts

0
533

Enrique Rey

Diumenge que ve, dia 1 de novembre. En aquest dia l’Església celebra festa solemne per tots els difunts que, havent superat el purgatori, s’han santificat totalment, han obtingut la visió beatífica i gaudeixen de la vida eterna en la presència de Déu. Per això és el dia de «tots els sants». No es festeja només en honor als beats o sants que estan en la llista dels canonitzats i pels quals l’Església celebra en un dia especial de l’any; se celebra també en honor a tots els que no estan canonitzats però viuen ja en la presència de Déu.

Durant aquest dia, la majoria de les famílies, visquen lluny o a prop, aprofiten per a fer una visita als seus éssers més estimats ja morts. Els cementeris en general, els seus corredors plens de gent estan. Els difunts, tot l’any esperant aqueix dia, contents de veure als seus familiars estan.

Doncs bé, enguany, la pandèmia provocada per la Covid-19, està sent capaç de triturar tots els nostres costums i celebracions. No respecta ni a la il·lusió dels difunts. Però segur que plens de paciència i comprensió estan i, amb la visita que han tingut per a rebre flors es conformen, entendran que enguany és diferent i amb una visita és suficient. No fan falta dos, la segona és per a fer-se una passejada festiva. Hi ha més dies per a fer-los una visita amb intimitat, contents el mateix estaran.

Els vius som els que hem de tindre responsabilitat.

 

Deixar una resposta:

Please enter your comment!
Please enter your name here