EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE FAURA VOTA EN CONTRA DE LA PROPOSTA DE JUNTS PER FAURA PER L’ALLIBERAMENT DELS PRESOS POLÍTICS CATALANS

0
1317

Comunicat de premsa de Junts per Faura

El passat dilluns 11 de desembre el govern local de Faura va traure endavant el pressupost municipal per a l’any 2018 amb els vots a favor del PP i el PSOE, i l’abstenció del grup municipal Junts per Faura; el grup de l’esquerra valencianista va argumentar la seua abstenció per la manca de dinamització del procés participatiu i l’escassa difusió entre les veïnes i els veïns del poble de la possibilitat que tenien de fer propostes d’esmena al pressupost municipal.

D’altra banda, la formació valencianista integrada per Esquerra Republicana i Compromís va aconseguir que s’aprovara una moció que instava l’Ajuntament a demanar millores per al centre de salut del poble. En aquesta proposta, Junts per Faura ha requerit la dotació d’un vehicle per a l’ús laboral dels treballadors del centre de salut. La moció va ser aprovada per la unanimitat dels membres del Ple, amb alguna matisació formal del grup socialista.

El Ple també va tractar la situació política que s’està vivint a Catalunya, a través de dues mocions presentades per Junts per Faura. En la primera, es demanava condemnar la brutalitat policial dels cossos i forces de seguretat de l’Estat el passat 1 d’octubre, durant la celebració del referèndum d’autodeterminació, en què vora 900 persones que pretenien exercir el dret a vot van acabar ferides de distinta consideració. Els vots del PP i del PSOE, en contra, en el cas dels populars, i a través de l’abstenció, en el cas del grup socialista van determinar que la proposta fóra rebutjada.

Tampoc es va aprovar la petició de Junts per Faura de reclamar la llibertat dels presos polítics catalans i la restitució el Govern legítim de la Generalitat de Catalunya. En aquest tema, la posició del PSOE i del PP va fer ben explícit el mimetisme i l’acord dels dos partits, votant en contra de l’alliberament dels presos.

En paraules de Domènec Garcia, portaveu de Junts per Faura, “el PSOE i el PP a l’Ajuntament de Faura han deixat ben clar que actuen com un sol front polític”. El representant republicà ha afegit que “com en l’àmbit del Congreso de los Diputados, amb Pedro Sánchez i Mariano Rajoy perfectament aliats en contra de la veu del poble, persisteixen a negar la llibertat dels representants legítims de les institucions catalanes, empresonats per motius ideològics, i justifiquen l’escalada repressiva de l’Estat en contra de Catalunya”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí