El PSOE de Faura evita que el Ple rebutge la corrupció de la monarquia espanyola

0
1145

Comunicat de premsa del grup Junts per Faura

Al Ple celebrat dilluns 20 de juliol, Junts per Faura va presentar una moció que demanava que l’Ajuntament retire dels espais públics el nom del rei emèrit Joan Carles I per les reiterades informacions que relacionen la família reial amb greus casos de corrupció i blanqueig de diners. Tanmateix, el PSOE va impedir la iniciativa del grup d’esquerres, esmenant el contingut de la moció amb el propòsit de deixar-la en una mera declaració d’intencions allunyades del posicionament inicial.

Així, el portaveu republicà, Domènec Garcia Anglés, afirmava: “És incomprensible que un partit com el PSOE, amb militància d’arrel republicana, evite aquest posicionament de l’Ajuntament. Bloquejar i impedir aquesta proposta significa també contribuir a amagar els presumptes negocis bruts de Joan Carles I, amb els greus casos de corrupció i blanqueig de capitals que protagonitza. Ens agradaria saber què tenen a dir els regidors i la militància socialista faurera que sí que veritablement són republicans”.

Igualment, Junts per Faura va presenciar com el PP i l’alcalde unien esforços per oposar-se a una altra moció dels valencianistes que reivindicava per enèsima vegada la unitat de la llengua. La proposta de Junts per Faura demanava el reconeixement explícit de la unitat de la llengua i instava les administracions del domini lingüístic del valencià/català a usar-la en les seues comunicacions. Així mateix, es mostrava contrària a la sentencia del Suprem que obliga la Generalitat Valenciana i la catalana a comunicar-se en castellà. El PSOE i el PP uniren els seus vots contra aquesta proposta de Junts per Faura.

Domènec Garcia afirmava amb estupor: “Acabem de viure un moment històric. Trist i històric. El PSOE de Faura, que sempre ha volgut ser considerat un partit valencianista, acaba d’unir-se al PP en posicions anticientífiques en contra de la unitat de la llengua, contràries a tota la comunitat acadèmica universitària”. Garcia Anglés no es va estar d’incidir en els perjudicis que aquestes actituds generen a professors i lingüistes: “Em venen al cap la gran quantitat de faureres i faurers que tenen problemes laborals si han d’anar a treballar a les illes Balears o a Catalunya. Es incomprensible l’actitud que ha pres l’alcalde i el seguidisme d’alguns regidors socialistes que en privat manifesten una sintonia total amb unes reivindicacions, que, com a mínim a Faura, teníem ben assumides. El PP i l’alcalde Toni Gaspar han ressuscitat les posicions més ràncies de la dreta espanyolista valenciana”.

En canvi, la coalició valencianista va aconseguir que el Ple aprovara proposar el professor Vicent Alberto Gabarda per als Premis Octubre d’enguany pel seu treball de recerca sobre els afusellaments del franquisme al País Valencià entre 1938 i 1956. També es va aprovar una moció de Junts per Faura per reivindicar un servei d’atenció sanitària i de proximitat més dotat i de millor qualitat, així com una altra on es demanava la realització d’un estudi per col·locar de manera progressiva plaques solar als edificis municipals. Com va remarcar el regidor José Cerezo, “cal aprofitar les subvencions que ha convocat l’àrea de Medi Ambient de l’Excel·lentíssima Diputació de Provincial de València per dotar el poble d’aquestes infraestructures tan beneficioses pel medi ambient com l’estalvi en el cost de l’energia elèctrica”.

Finalment, el grup d’esquerres de l’Ajuntament va vore aprovada una altra iniciativa que demana declarar Faura municipi lliure de racisme i a favor de la integració de les persones nouvingudes. La moció té la intenció d’aïllar políticament els discursos d’odi de l’extrema dreta, motiu pel qual el Partit Popular es va abstenir.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí