Esquerra Unida Quart de les Valls presenta una moció en defensa dels serveis públics i fa diverses propostes en el ple de juliol

0
558

Esquerra Unida Quart de les Valls-Partit Comunista

El grup municipal d’Esquerra Unida ha presentat una moció en defensa dels serveis públics en el ple ordinari del 23 de juliol. Aquesta ha estat aprovada per 5 vots a favor (1 d’EUPV i 4 del PSOE) i 2 abstencions del PP. Des del grup comunista pensem que els serveis públics han demostrat ser imprescindibles doncs són l’única garantia per exercir els drets de la ciutadania en igualtat a pesar de les retallades i les privatitzacions en favor d’interessos del gran capital, que han demostrat ser completament ineficients i injustes per a la població.

D’acord amb l’anterior i pel que fa al pressupost, pensem que s’ha d’apostar per l’ocupació pública. La quantitat establida és insuficient i més tenint en compte la quantitat de treballadors i treballadores que es troben en situació d’atur i que podrien fer moltes faenes necessàries per a millorar el nostre poble. Un cas ben clar és la situació actual de la Font, inaccessible per a veïns i veïnes amb mobilitat reduïda. Pensem que el nostre espai més emblemàtic ha d’estar accessible per a tots i totes.

Una altra cosa que ens preocupa molt i que hem preguntat al ple és si hi ha una previsió daugment de recursos per a la neteja dels edificis públics, especialment el col•legi i l’aula de música de cara a setembre amb motiu de les mesures per fer front a la pandèmia. Com sempre venim defensant i no podem esperar a última hora, hem d’anticipar-nos i planificar bé l’economia, i més en un tema de salut pública absolutament prioritari. En aquest sentit també hem preguntat pel compliment de la prevenció dels riscos laborals dels treballadors i les treballadores de l’ajuntament.

Pel que fa a la participació ens agradaria que en un futur disposàrem de més temps per treballar el pressupost. Considerem que a pesar de tindre  uns pressupostos que han estat prorrogats des del 2018 no s’han treballat amb el suficient temps per a poder participar en condicions, la qual cosa dificulta la transparència. Per aquest motiu, entre d’altres esmentats, EUPV s’ha abstés.

També seguim preguntant-nos perquè segueixen sense publicar-se a la pàgina web les actes dels plens des de 2016 i els pressupostos des de 2017. Sens dubte açò no és gens transparent. De fet, en el context actual de mesures extraordinàries pel COVID-19 tenim una oportunitat d’or per enregistrar els futurs plens i aprofitar per a publicar les actes i els àudios de plens passats.

Quant a les inversions els comunistes ens alegrem de que el PSOE haja apostat finalment per l’opció que venim defensant des de fa anys en defensa de l’aigua pública. Esperem que es realitze i més tenint en compte que amb la flexibilitat de la “regla de gasto” ja no hi ha excuses per invertir en infraestructures vitals per al nostre poble.

Quart de les Valls, 23 de juliol de 2020

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí