Els veïns i veïnes de Benifairó de les Valls podran decidir on es destinarà una part dels recursos públics

0
750

Els veïns i veïnes podran decidir a què es destinarà una part dels recursos públics. El termini per a la presentació de propostes ja està obert

L’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha posat en marxa la primera edició dels seus pressupostos participatius, una iniciativa que té la finalitat d’aconseguir que els veïns i veïnes decidisquen a quines iniciatives es destina una part dels recursos públics. Tal i com exposa l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco, “el que volem és acostar la voluntat de la ciutadania al procés de presa de decisions sobre inversions municipals, permetent que els veïns i veïnes s’impliquen en la presa de decisions sobre l’execució d’una part del pressupost municipal destinat a realitzar inversions”.

D’aquesta manera, des del passat divendres, dia 12 d’agost i fins al proper 5 de setembre els veïns i veïnes de Benifairó poden presentar les seues propostes omplint un formulari que es pot descarregar a la pàgina web municipal i que també està disponible en la seu electrònica i en les oficines de l’Ajuntament. Aquest formulari es pot enviar mitjançant la web municipal o presentar a l’Ajuntament de forma telemàtica, a través de la seu electrònica, així com de forma presencial en les oficines municipals. “Cal recordar que es poden presentar tot tipus de propostes que servisquen per a millorar la qualitat de vida del conjunt dels veïns i veïnes. És a dir, qualsevol idea o proposta que supose una millora per a Benifairó de les Valls”, explica Toni Sanfrancisco.

Una volta finalitzat el termini de presentació de propostes, el dia 12 de setembre tindrà lloc una jornada de debat, de lliure accés per a tots els veïns i veïnes, en la qual es donaran a conèixer les propostes presentades i durant la qual també serà possible la presentació de noves propostes.

A partir de la fi del termini de presentació de propostes i fins el dia 25 de setembre, els tècnics municipals analitzaran la viabilitat de les diverses propostes presentades, amb la finalitat d’avaluar si són projectes legals o si són actuacions de competència municipal, entre altres qüestions. Una volta acabat l’estudi de viabilitat i publicat l’informe amb els resultats, des del 26 de setembre al 9 d’octubre tindran lloc les votacions, en les quals podran participar els veïns i veïnes majors de 14 anys presentant el seu DNI, tant de forma presencial com telemàtica. “Guanyaran les propostes més votades fins arribar al pressupost màxim disponible. Amb aquesta actuació, que estem duent a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de València, seguim complint el nostre objectiu d’acostar la gestió municipal als veïns i veïnes, fomentant la seua participació i implicació en la millora contínua del nostre poble”, conclou l’alcalde de Benifairó, Toni Sanfrancisco.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí