José Ramón Sanchís Queralt «El Catre» – Subcampió del món, campió d’Europa, campió d’Espanya i veí de Faura, s’ha anat per sempre

0
1366

L’any 2014, li vaig consultar si em podia explicar i ensenyar tots els seus triomfs aconseguits, en una de les tantes modalitats, de tir.

Sense cap inconvenient, em va convidar a la seua casa. Em va explicar grans experiències, em va ensenyar innombrables trofeus aconseguits i, com no, l’important museu d’armes de tot arreu del món i èpoques.

Campionats d’Espanya, de diverses categories, 48; d’Europa 3; del món, subcampió; títols de mestre tirador 8, i mès de 400 trofeus.

Seguia entrenant per a seguir en primer nivell. En el pas dels anys, la vista es va perdent però, es guanya en experiència. S’arriba a conèixer al contrari principal, el vent.

El campionat d’Espanya, li resultava relativament fàcil de guanyar. És possible que, en un altre lloc, molt llunyà, es realitze un campionat molt especial i, el seu repte, ho ha portat fins allí. Espere que obtinga els resultats somiats.

José Ramón Sanchís Queralt “El Catre”, ha sigut un veí de Faura i, un campió, on sempre, ha portat el nom de Faura per tot el món i, possiblement, no ha sigut reconegut pel seu poble.

Sanchis, segur que el teu primer tir anirà directe a la diana.

Article de data 27 de febrer de 2014

Des de la seua joventut sempre ha sigut un gran aficionat i col·leccionista a les armes i al tir de precisió, una afició heretada del seu iaio, i sobretot de son pare que ja col·leccionava armes i, l’any 1995, va començar a practicar el tir professional.

En l’actualitat és un tirador professional de primer nivell mundial, ha participat en pràcticament tot el món i allí on va, sempre és considerat com dels favorits a guanyar. Tot este reconeixement no es guanya només per ser aficionat, se l’ha guanyat entrenant tots els caps de setmana en el camp de tir, hores i hores. Entrenar el control del vent, comprovar la humitat del temps, perquè depenent dels graus d’humitat cal posar més o menys pólvora al cartutx…

La seua carrera professional ha sigut meteòrica, sent subcampió del món l’any 2007. Tres vegades campió d’Europa 2009-2011-2013, 48 campionats d’Espanya, 8 títols de mestre tirador, el qual, li atorga la capacitat de poder donar cursos als cossos de seguretat de l’estat, tant policia nacional com guàrdia civil, escortes etc. En l’actualitat té més de 400 trofeus.

La col·lecció d’armes que posseïx és increïble, té peces úniques i originals de tot el món, com unes quantes pistoles de l’exercit alemany de Hitler, una pistola de l’any 1867, model que usava Billy el niño el vaquer, una metralladora com les que usava el gàngster Al Capone, en definitiva té armes de tots els exèrcits de la Comunitat Europea més de Rússia i EUA de totes les èpoques.

Compra armes per a restaurar i, ell mateix, s’encarrega de restaurar-les i estes, com les de compra, les té legalitzades i registrades en la Guàrdia Civil, el control i seguretat sobre elles és màxim. És una persona que quan la veus a primera vista, i més, si porta en les seues mans una arma com per exemple, la de Billy el niño, res, a córrer. En el meu cas, com el tema del córrer no em serbia de molt, em vaig posar a parlar amb ell i, als pocs segons, et dónes compte que la primera vista és errònia i, la realitat, és de ser una persona atenta amb una autoestima altíssima i disposada a ensenyar tots els seus coneixements d’este esport.

Actualment hi ha molta gent practicant este esport, els mateixos hòmens que dones i la seguretat aplicada per a la seua pràctica és màxima, veure tot el que li rodeja a este esport em pareix molt cridaner i espectacular però, en el meu cas, per a aguantar el pes d’aquestes armes, hauria de menjar molts quilos d’espinacs, segur que el tir m’ho donaria al peu. Millor seguiré jugant als escacs, Sanchís, tu seguix, segur que arribaràs a aconseguir els teus somnis.

Enrique Rey 

Vídeo

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí