LA BIBLIOTECA DE FAURA ACULL L’OBRA DE TEATRE LORQUIAN@S

0
359

La companyia TeatreVesTeatre posarà en escena l’obra i vida de Lorca

DISSABTE, 26 d’octubre, a les 19:30 hores

La vida i obra de Federico García Lorca serà l’eix central de l’obra de teatre Lorquian@s, que arribarà a la biblioteca de Faura el pròxim dissabte, 26 d’octubre, a les 19:30 hores, dins de la programació de tardor de Viu la Biblio. La representació, que corre a càrrec de la
companyia de Massamagrell TeatreVesTeatre, està estructurada en forma d’entrevista, el que permetrà a l’espectador aprofundir en el coneixement de les experiències personals i la producció artística del poeta. L’activitat s’emmarca en els actes de memòria històrica que
s’organitzen al voltant del 23 d’octubre, en record al dia en què va ser afusellat a l’any 1940 Lluís Ocaña, alcalde-president del Consell Municipal de Faura, un any després que acabara la Guerra Civil.

Emprant les pròpies paraules de Lorca, podrem saber un poc més sobre el recorregut vital i literari del protagonista, que ens portarà a contemplar la seua vessant més compromesa, contestatària i combativa. A Lorquian@s trobarem un Lorca que lluita contra les injustícies i l’opressió social de la seua època, però també un Lorca que posa en dubte les bondats del progrés voraç del segle XX.

Extractes de Romancero gitano, Poeta en Nueva York, Yerma, Bodas de sangre o La Casa de Bernarda Alba il•lustraran part de la seua obra més coneguda. No obstant això, el públic també trobarà d’altres no tant famoses, però no menys importants en el desenvolupament poètic de l’escriptor, com ara Sonetos de Amor Oscuro o Mariana Pineda, sense oblidar el llegat que Lorca ha deixat en el cançoner popular.

21 d’octubre de 2019

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí