La torre renaixentista de Benavites il·lustra el nou segell del Camino del Cid

0
383
  • La localitat valenciana se suma a la Red de Sellado del Salvoconducto del consorci del qual forma part la Diputació de València

Benavites, municipi de la comarca del Camp de Morvedre, s’ha sumat recentment a la Red de Sellado del Salvoconducto del Camino del Cid.

El disseny del segell, realitzat com la resta de la col·lecció per Julián de Velasco, oferix una imatge de la torre de la localitat, també coneguda com a Torre de la Senyoria o Casa del Marqués de Bèlgida. Es tracta d’una torrassa renaixentista de planta rectangular (no es descarta que fora una torrassa musulmana, baula perduda entre les talaies d’Almenara i Sagunt) construït entre els segles XIV i XVI, i de clara influència italiana convertida en el monument més emblemàtic de la vila. Té 22 metres d’altura, cinc plantes i dos cossos recognoscibles.

El Salvoconducto del Camino del Cid és el document que porten els viatgers que recorren la ruta i que van segellant per aquelles localitats que travessen. Aquells viatgers interessats a aconseguir el segell a Benavites podran fer-lo a l’ajuntament del municipi.

En l’actualitat el viatger que recórrega el Camino del Cid al seu pas per la província de València pot segellar el seu salconduit, al costat de Benavites, en altres 29 poblacions, que són: Oliva, Corbera, Torres Torres, Albalat dels Tarongers, Sagunt, Beniatjar, La Pobla de Farnals, Alzira, Otos, Alfarrasí, Silla, Benissuera, La Pobla Llarga, Gandia, Algímia d’Alfara, Olocau, Cullera, València, Bufali, Bellús, Algar de Palància, Montaverner, Bocairent, Ontinyent, El Puig, Xàtiva, Alfara de la Baronia, Serra i Algemesí. Cadascuna d’estes localitats té el seu segell propi i cadascun d’ells fa referència a un fet històric o llegendari, o a un element patrimonial relacionat amb la localitat.

El Consorcio Camino del Cid és una entitat pública sense ànim de lucre de la qual forma part la Diputació de València. A més està integrada per les diputacions provincials de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló i Alacant. Té per objecte la definició, la dinamització, la divulgació cultural i la promoció turística del Camino del Cid.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí