L’Ajuntament de Quart de les Valls infoma:

0
403

L’Ajuntament de Quart de les Valls informa, en text o àudio amb imatges, dels actes del dia 25N, de les gestions que s’estan realitzant en el camp rural de Quart, de les obres de rehabilitació a la Casa de la Cultura i de la subvenció rebuda per al manteniment forestal.

Àudio – Podcast

Àudio vídeo en fotos

25N ENS VOLEM VIVES – DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÉNERE

El dia 25 de novembre, a les 11’15 hores, es farà lectura del manifest i lectura col·lectiva. Seguidament Performance pel Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, interpretada pels alumnes de l’IES Clot del Moro. A les 12’30 hores, Xarrada informativa amb Amigas Supervivientes. En acabar picadeta per compartir l’espai juntes. Per la vesprada es dará una quedada a les 17’15 horas, a la Plaça Major de Quart per anar a la manifestació del Camp de Morvedre al Port de Sagunt.

Dia 26 de novembre, a les 12 hores, Tertúlia Café per a tots els públics a la Llar dels Jubilats. Acosta’t a donar un mosset amb nosaltres i amb els membres de Fem Acció, per a aprendre dinàmiques per a treballar l’empatia davant d’una situació de violència de gènere.

HORTA DEL TERME DE QUART

L’Ajuntament de Quart de les Valls mostra el seu suport als agricultors i el seu compromís amb el camp rural del territori.

L’equip de govern s’ha reunit des de l’inici de la legislatura amb la sequiera major de la Junta d’Aigües per conèixer tots els detalls de la zona. També s’ha reunit amb el regador municipal, amb el vocal de Quart a la Junta d’Aigües i amb alguns propietaris per estudiar les línies a seguir i valorar els danys que s’estan observant als camps i als canals de reg.

Alguns dels desperfectes on l’ajuntament ha marcat el seu treball a seguir són la necessitat d’una neteja i manteniment de la séquia municipal. Prompte l’equip de govern marcarà les actuacions per poder resoldre aquesta problemàtica.

Altres de les problemàtiques són la pèrdua d’aigua a les séquies de repartiment i diferents assignacions, un fet que fa que es produïsca una important pèrdua en moments de torn de reg, per això es marcaran diferents actuacions a la séquia del Setí i a la séquia la Juagadora.

Per tractar d’evitar aquesta situació, es procedirà a estudiar i mantenir de forma progressiva, dins de les capacitats del consistori, les diferents portetes que alimenten als camps

Recordar també a la ciutadania que cal respectar l’entorn natural i no llançar fem al brollador, a La Font ni a les séquies tant municipal com particulars.

CASA DE LA CULTURA

L’Ajuntament de Quart de les Valls inicia les obres de la rehabilitació de la coberta i el campanar de la Casa de la Cultura.

L’alcaldessa i el regidor d’urbanisme han estat supervisant l’inici dels treballs i valorants els danys observats a l’interior i part superior de la Casa de la Cultura.

Es farà una inversió de 40.000 € des de la Conselleria de Cultura dins de la subvenció destinada a la conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural.

Altra inversió de 150.000 € arribarà des de presidència de la Generalitat. Aquestes subvencions foren concedides el passat mes d’abril.

SUBVENCIÓ ÀMBIT FORESTAL

El consistori rep una subvenció de 66.000 € per a la contractació de persones desocupades que treballen en matèria de la realització d’accions previstes en els plans o procediments d’emergència climàtica. Aquest any l’ajuda de la Generalitat Valenciana ha concedit cinc contractes de treball per a veïns i veïnes de la població. L’ajuntament ha reforçat aquesta subvenció amb la inversió equivalent a 5.888,34 €, d’aquesta forma són 7 les persones contractades baix aquesta subvenció.

L’alcaldessa Lara González assegura que aquesta subvenció és positiva per al municipi, ja que ajuda a la prevenció i control d’incendis en el terme. «És molt bona notícia que es continue apostant per aquestes actuacions ambientals i de prevenció ja que cada volta tenim canvis més constants a les temperatures, motiu principal d’incendis al territori valencià. És important que la Generalitat continue donant ajudes en aquesta matèria als municipis, i sobretot als menuts, per cuidar el nostre entorn, adaptar-lo i tornar a condicionar a les demandes ambientals. Amb aquesta subvenció demostrem que continuem apostant per l’ocupació al municipi».

El programa ha iniciat l’última setmana d’octubre i estarà activa fins al proper mes d’abril, sent prioritat d’actuació els barrancs municipals i les sèquies.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí