Nou hores d’excursió pel poble de Jérica

0
868

Després de més de quinze dies vivint amb humitat per les constants pluges caigudes sobre les nostres terres ja necessitades d’aigua, vaig aprofitar uns xicotets rajos de sol que van aguaitar per l’horitzó per a acostar-me al poble de Jérica, localitat situada en la província de Castelló, a uns 35 minuts de viatge amb cotxe.

Primera imatge i senyal d’identitat en el més alt, la torre Mudèjar. Arribant al migdia, les 12 hores. Primer que tot, reservar taula per a menjar, una localitat que basa la seua economia principalment en el turisme, no pot faltar un bon palmito de llocs per a disfrutar de la gastronomia, en esta ocasió vaig triar el restaurant El Rullo, activitat regentada per Borja i la seua família. Exquisida i variada la seua cuina. A les 14’30 hores, tinc la taula.»

Fins a l’arribada del menjar, vaig realitzar un passeig pels històrics carrers del seu nucli antic. Se sap que els ibers i romans van estar per allí, però el nucli actual de Jérica són referències musulmanes. Posteriorment van arribar els cristians, conquistat el lloc per Jaume I. Una història molt rica que es pot apreciar pels seus carrers, monuments entre els quals es destaca la torre mudèjar i un més que interessant museu.

Ja després del delit gastronòmic en el restaurant El Rullo, vaig iniciar un passeig per la Vuelta de la Hoz, uns dos quilòmetres de recorregut endinsat en plena naturalesa, on acompanya el pas del riu Palancia per la localitat. Mirant el riu apareixen uns importants penya-segats de pedra de granit on els més intrèpids s’atrevixen a pujar i jo, observar. També es poden veure, si tens sort, alguna cabra salvatge i algun espàrrec. En el vídeo podeu observar com anava de cabalós el riu, quatre dies feia del pas de les pluges. Tot l’entorn, en conjunt, una espectacularitat natural.

Tota esta completa excursió amb poc de temps de viatge, set hores de passeig i dos de taula i tovalles. Vos aconselle que aneu un dia per a comprovar-ho, no vos penedireu.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí