Sorpresa monumental per a reis, La Mancoestrança plaça de bous a construir a les Valls

0
899

Important notícia per al món taurí i altres espectacles. Avui, dia 28 de desembre, ha sigut publicat en el butlletí TBO, la pròxima construcció d’una plaça de bous al terme de les Valls. L’inici de les obres estan previstes començar a meitat de gener 2019.

Davant de l’augment de sol·licituds en Conselleria per a realitzar festes taurines en tota la comunitat valenciana, inclosos els pobles de les Valls, les autoritats competents han creat el pla «Plaçabous», on totes les comarques de la comunitat valenciana es podran acollir a ella. Això vol dir que, acollint-se a aquest pla, cada comarca pot sol·licitar la construcció d’una plaça de bous per a així, realitzar els festejos taurins amb picadors.

La comarca del Camp de Morvedre, com no podia ser d’una altra manera, va fer la sol·licitud corresponent dins dels terminis i requisits exigits que marca la normativa vigent. La sol·licitud ha sigut acceptada amb sentit preferencial pel gran projecte presentat i, sobretot, per la important afició existent a la comarca.

La sorpresa ha sigut que el projecte presentat d’estil neomudéjar, aprovat per unanimitat entre tots els pobles de la comarca, es realitze en camps de tarongers que están situats en el terme de les Valls.

Descripció de la plaça:

La plaça de bous serà redona, alguna hi ha per ací que quadrada és, i d’estil neomudéjar com hem dit anteriorment, i serà amb rajoles fetes a mà en la localitat d’Onda. La capacitat serà per a 5.000 espectadors, els quals es trobaran amples i còmodes. La plaça estarà totalment coberta i serà retràctil per a utilitzar-la bé en l’estiu com en l’hivern. En l’estiu estarà oberta i el que estiga en l’ombra tindrà el vent fresc, el que estiga en el sol, tindrà el seu barret. En l’hivern, no hi ha problema, tots els seients tindran calefacció, com el nou camp de futbol de l’Atletico de Madrid, sota els peus eixirà aire calentet. En definitiva, estarà equipada amb les últimes tecnologies del moment.

La construcció s’iniciarà durant el mes vinent de gener, amb la previsió d’acabar les obres per al mes de juny. Per al mes de juliol està prevista la seua inauguració amb la nova fira de juliol «La Manco», que entrarà dins del circuit de fires taurines.

La plaça de bous estarà emplaçada en una espècie d’illa envoltada d’aigua de la font de Quart. Com en tots els importants projectes es generaran molts llocs de treball: jardiners/as, taquillers/as, músics, porters/as, acomodadors/as, venedors/as de refrescs i coixinets, conserge, cap/a de seguretat i persones de seguretat, corralero/a, clarins, mulilleros, areneros, cuidadors/as de cavalls, treballadors de la plaça, monosabios/as, picadors/as, veterinaris/as, i clar, alguacilillos/llas. Pròximament es publicaran les bases i on presentar les sol·licituds de treball. El que sí que podem avançar és que es realitzaran diferents proves de com ha anat el torró, coca de tomaca, les gambes, polvorons, pastisets de moniato,… així que, cuidaet amb aquest nadal.

Els llocs de treball seran preferents per a persones que estiguen empadronats en els pobles de la Comarca del Camp de Morvedre.

Cal destacar el projecte per la gran quantitat de festejos taurins que es realitzen en tot el Camp de Morvedre. No solament es realitzen durant l’estiu, també en l’hivern. Sense anar més lluny, durant el mes de desembre, a Faura i, l’últim de l’any en la Comunitat València, a Quartell. En definitiva, any rere any, els festejos augmenten. I com no, s’utilitzarà per a tota classe d’espectacles be culturals: concerts de rock, folk, funk, Heavy Metal, Hip Hop, Punk, Rap, Reggae, Reggaeton. Esportius com: indoor, campionats de tennis amb terra batuda,…

Com en les bases de treball, cal estar atents per a quan isquen a la venda els abonaments. La plaça de bous tindrà una capacitat per a 5.000 abonaments, inclosos la barrera i contrabarrera, i 30 llotges de 10 abonaments cadascun. Molts aficionats del Camp de Morvedre, i part de les localitats pròximes de la província de Castelló, interessats estan. Els primers 200 abonaments comprats, tindran en totes les corregudes de bous de l’any 2019: el berenar (a triar: entrepà de pernil i formatge o coca en tomaca, més beguda i postre) el barret, si et toca al sol; el mocador blanc per si es demana l’orella i coixinet, tot gratis. A partir de l’abonament 201 serà gratis el barret, si et toca el sol, i el mocador blanc per si es demana l’orella. La llotja de la presidència estarà ocupat per la màxima autoritat de la localitat que organitze la fira de torn.

Per al mes de juliol de 2019 s’inaugurarà la plaça de bous amb la fira «La Manco», de la Vall de Segó. La inauguració serà mitjançant una correguda de bous amb un cartell difícil de superar amb els mestres: Enrique Ponce, José Tomás i Julián López «El Juli».

ESTA NOTÍCIA ÉS UNA INOCENTADA, avui és el dia 28 de desembre, dia dels sants innocents. Sé que, aquest projecte, podria ser interessant per a tota classe d’espectacle que es poguera organitzar, però impossible per a seguir amb la tradició dels bous al carrer, per tant, tot seguirà com fins ara.  

Sóc un innocent més i senc que, per un moment, la il·lusió haja condit per les xarxes. 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí