‘Un viatge dins el Quixot’: aprendre a ritme de ball, teatre i literatura al CEIP l’Ermita de Benifairó

0
620

Els alumnes de l’Escola l’Ermita participen en un interessant projecte educatiu que barreja la literatura, el ball i el teatre de la mà del prestigiós coreògraf Alex Guerra

‘Un viatge dins el Quixot’ és el títol del nou projecte educatiu que els estudiants de l’Escola l’Ermita han començat aquest mes de gener. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular la imaginació i la creativitat dels estudiants a través de tècniques i modalitats d’expressió de la dansa, el teatre i les arts visuals. D’aquesta manera, a través de l’obra més universal de la història de la literatura, el Quixot, els alumnes viuran una experiència creativa que serà “molt important per al seu desenvolupament personal, no només a nivell d’aprenentatge. Pensem que és una experiència novedosa a nivell educatiu que va a ser molt positiva sobretot per als alumnes de sisé curs, però en la qual va a participar activament tot l’alumnat del centre”, explica el regidor d’Educació, José Álvarez.

Aquest projecte educatiu es du a terme gràcies a la col.laboració entre l’Escola l’Ermita, l’AMPA del centre i les Regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament. L’encarregat d’impartir aquest projecte educatiu és el prestigiós coreogràf, actor i professor brasiler Alex Guerra, format en l’Escola d’Art Dramàtic Paolo Grassi de Milà i amb una extensa trajectòria professional en Europa i Brasil des de 1996.  ‘Un viatge dins el Quixot’ es porta a terme com una activitat complementària a les assignatures dels curs escolar i es desenvolupa tots els dimecres de 9 a 11 hores a l’Espai Cultural ‘El Tabalet’.

“El nostre objectiu és que no només els alumnes, sinó tot el poble puga gaudir d’esta activitat artística i formativa, per això els alumnes amb Alex Guerra van a preparar una representació teatral del Quixot que podrà vore tot el poble i que servirà com a acte d’acomiadament dels alumnes de sisé de l’Escola l’Ermita, ja que el curs següent continuaran els seus estudis en l’Institut”, explica el regidor de Cultura, Vicent Chordà. Aquesta representació teatral tindrà lloc el 26 de juny en la plaça de l’Església, una zona emblemàtica de Benifairó i que, amb el Palau Vives de Canyamàs i la resta d’edificis històrics, proporciona l’ambientació perfecta per a la representació d’un ‘Quixot’ molt especial.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí