Junts per Faura rebutja les maneres de l’equip de govern socialista en la compra de La Corbella

0
806

La coalició valencianista d’esquerres Junts per Faura es va abstindre en el ple del passat dilluns en la votació de la proposta de l’equip de govern d’anul·lar una partida dels pressupostos municipals per substituir-la per un altra destinada a l’adquisició de La Corbella, al carrer Major, actual seu del PSOE.

Domènec Garcia, portaveu de Junts per Faura va afirmar: “La Corbella és un bé patrimonial municipal i és clar que volem que torne a mans del propietari original que és el poble”. Així i tot, segons la coalició integrada per Esquerra Republicana i Compromís, “les formes són molt millorables: tot el procediment s’ha efectuat sense la transparència necessària que requereixen totes les actuacions polítiques”.

De fet, Domènec Garcia es va queixar que, de tot aquest projecte, l’oposició se n’ha hagut d’assabentar per la premsa. A més, el portaveu valencianista va argumentar l’abstenció adduint que “no està gens clar que es pague a l’UGT 150.000 euros per un local que originàriament era del poble”. En aquesta línia, Junts per Faura es reafirma que, d’una banda, “volem que el poble recupere el seu patrimoni, però no podem tolerar formes tan poc transparents”.

Per contra, l’alcalde va sostindre que el local era originalment de l’UGT, cosa que els valencianistes consideren erroni. Des de Junts per Faura mantenen que “sembla mentida que l’alcalde no haja vist les escriptures del local”, que constaten que la propietat del local en els anys 20 i 30, abans de la dictadura franquista, era de la Societat Obrera de Socors. De fet, el local va passar a l’UGT en els anys de la transició per un decret del govern de l’Estat quan es recupera part del patrimoni incautat pels feixistes.

D’altra banda, el grup municipal valencianista i republicà va aconseguir que s’aprovara per unanimitat la moció en què es demanava a l’Ajuntament la retirada immediata de les plaques amb la simbología feixista del Ministerio de la Vivienda franquista que encara hi ha en algunes cases del poble.

Finalment, Junts per Faura es va abstenir en la proposició d’Alcaldia relativa a la Llei de Contractes Públics. El portaveu, Domènec Garcia, va afirmar: “és clar que la Llei és millorable i té mancances, sobretot per als pobles menuts. Però també coses bones que no podem passar per alt: comporta més garanties a la contractació menor i estableix el límit de contractar l’empresa si supera el límit econòmic d’un contracte menor”.

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí