L’empresa Exforpe, S.L. de Benifairó, vol rebaixar un 10% del jornal als traballadors

0
1841

Ahir dimecres, els representants dels treballadors de l’empresa Exforpe, S.A., de Benifairó de les Valls, i representants dels sindicats CCOO i UGT, van convocar als treballadors per a informar-los de l’última reunió de negociació amb l’empresa.

Els sindicats expliquen que del pla de viabilitat que li van sol·licitar a l’empresa es desprén que, dels ingressos i despeses previstes per a aquesta campanya, hi ha un desquadrament negatiu. L’empresa ha d’acudir als bancs per a sol·licitar crèdits i, aquests, volen veure que el pla de viabilitat estiga equilibrat. Per a això és quan, en un inici, planteja una baixada de jornal en el camp del 24%, i en el magatzem un 15%. Posteriorment la baixada seria el 18% i el 13% respectivament. En l’última reunió, la proposta de l’empresa ha passat a rebaixar el jornal un 10% en el camp i el magatzem.

Per contra, els sindicats proposen altres compromisos per part dels treballadors, que seria la congelació del jornal i la no contractació de personal de ETTs i treballar amb la plantilla de l’empresa. Amb aquest esforç dels treballadors es podria arribar al que necessita l’empresa.

Després de les explicacions i consultes dels treballadors, s’ha sotmés a votació les dues opcions: descomptar el jornal un 10% o congelar el salari. L’assemblea ha votat amb rotunditat i unanimitat a la congelació salarial.

El dia 18 d’octubre, és l’últim dia per a respondre a l’empresa, la qual cosa, una vegada es reunisquen els representants dels treballadors i els sindicats amb l’empresa per a comunicar-los el resultat de la votació, s’informarà els treballadors de la resolució.

 

Deixar una resposta:

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí